Свежо пилешко месо

 • ПП Пиле

  ПП Пилето е многу популарно пиле, одговара за сечиј вкус и за секој ден. Тоа е помало од домашното пиле и од пилето по Птујско и затоа се приготвува побрзо.

  Пакување: околу 1240 g

 • Пилешки копан со надкопан

  Целите пилешки копани ги имаат горниот и долниот дел од ногата. Совршени за оние кои претпочитаат помалку масни делови месо. Зачинете и згответе.

  Пакување: 440 g, 800 g, 2500 g

 • Пилешки копан

  Пилешките копани се долниот дел од пилешките нозе. Совршени за оние кои претпочитаат помалку масни делови месо. Зачинете и згответе.

  Пакување: 500 g, 2500 g

 • Пилешки надкопан

  Пилешките надкопани се горните делови од пилешките нозе. Постојат три различни видови: пилешки надкопани со кожа и коски, без кожа, како и без коски и без кожа.

  Пакување: 500 g, 2500 g

   

 • Пилешко филе

  Може да најдете три вида пилешко филе на рафтовите: пилешки филе стек, пилешко филе од мали мускули и ленти од пилешко месо.

  Пакување: 400 g, 500 g, 2500 g

 • Пилешки крилца без врвови

  На рафтовите може да најдете цели пилешки крилца без врвови. За лесен и здрав семеен ручек.

  Пакување: 500 g, 2500 g

 • Пилешки копан со надкопан без коски и кожа

  Обескостен пилешки копан со надкопан. Без кожа. Одличен за подготовка во тава или на скара.

  Пакување: 500 g, околу 2500 g

 • Пилешки црн дроб

  Пилешки желудници и црн дроб. Пригответе го во сос како главно јадење, додадете го во супа или како прилог.

  Пакување: околу 450 g

 • Пиле по Птујско

  Пиле со отстранети дробови и со додаток на маринада, со која може да го создадете познатиот Птујски вкус на пилешко месо.

  Алергени: соја, семе од синап
  Пакување: околу 1500 g

 • Словенско Пиле

  Словенско Пилее e многу популарно пиле, одговара за сечиј вкус и за секој ден. Тоа е помало од домашното пиле и од пилето по Птујско и затоа се приготвува побрзо.

  Пакување: околу 1240 g

Мисиркино месо

 • Мисиркини Медаљони

  Мисиркина плешка без коски и кожа, исечено на стекови. Зачинете, испржете и послужете со сос според вашиот вкус.

  Пакување: 400 g

 • Копани од мисирка

  Копаните од мисирка се долниот дел од нозете. Мисиркиното месо има малку масти и е богато со хранливи материи. Совршено за готвење на празници и свечености.

  Пакување: 400 g

Замрзнато пилешко месо

 • Крупно пиле

  ПП Пилето е погодно за печење во рерна и топлотека. Зачинете и испечете.

  Пакување: 1600 - 1750 g

 • Ситно Пиле

  ПП Пилето е многу популарно пиле, одговара за сечиј вкус и за секој ден. Тоа е помало и затоа се приготвува побрзо.

  Пакување: 1000 - 1500 g

 • Пилешки копан со надкопан

  Целите пилешки копани ги имаат горниот и долниот дел од ногата. Совршени за оние кои претпочитаат помалку масни делови месо. Зачинете и згответе.

  Пакување: 800 g, околу 1000 g и рефус

 • Пилешки копан

  Пилешките копани се долниот дел од пилешките нозе. Совршени за оние кои претпочитаат помалку масни делови месо. Зачинете и згответе.

  Пакување: 800 g, околу 1000 g

 • Пилешки надкопан

  Пилешките надкопани се горните делови од пилешките нозе. Постојат три различни видови: пилешки надкопани со кожа и коски, без кожа, како и без коски и без кожа.

  Пакување: околу 1000 g и рефус

 • Пилешки крилца без врвови

  На рафтовите може да најдете цели пилешки крилца без врвови. За лесен и здрав семеен ручек.

  Пакување: околу 1000 g

 • Пилешко филе

  На рафтовите може да најдете еден вид на пилешко филе: пилешко филе стек

  Пакување: 400 g, 800 g, околу 1000 g и рефус околу 5000 g

 • Пилешки црн дроб, срца и слезенки

  Пилешки црн дроб, срца и слезенки. Пригответе го во сос како главно јадење, додадете го во супа или како прилог

  Пакување: околу 500 g