Свежо пилешко месо

  • ПП Пиле

    ПП Пилето е многу популарно пиле, одговара за сечиј вкус и за секој ден. Тоа е помало од домашното пиле и од пилето по Птујско и затоа се приготвува побрзо.

    Пакување: околу 1240 g

  • Пилешки копан со надкопан

    Целите пилешки копани ги имаат горниот и долниот дел од ногата. Совршени за оние кои претпочитаат помалку масни делови месо. Зачинете и згответе.

    Пакување: 440 g, 800 g, 2500 g

  • Пилешки копан

    Пилешките копани се долниот дел од пилешките нозе. Совршени за оние кои претпочитаат помалку масни делови месо. Зачинете и згответе.

    Пакување: 500 g, 2500 g

  • Пилешки надкопан

    Пилешките надкопани се горните делови од пилешките нозе. Постојат три различни видови: пилешки надкопани со кожа и коски, без кожа, како и без коски и без кожа.

    Пакување: 500 g, 2500 g

     

  • Пилешко филе

    Може да најдете три вида пилешко филе на рафтовите: пилешки филе стек, пилешко филе од мали мускули и ленти од пилешко месо.

    Пакување: 400 g, 500 g, 2500 g

  • Пилешки крилца без врвови

    На рафтовите може да најдете цели пилешки крилца без врвови. За лесен и здрав семеен ручек.

    Пакување: 500 g, 2500 g

  • Пилешки копан со надкопан без коски и кожа

    Обескостен пилешки копан со надкопан. Без кожа. Одличен за подготовка во тава или на скара.

    Пакување: 500 g, околу 2500 g

  • Пилешки црн дроб

    Пилешки желудници и црн дроб. Пригответе го во сос како главно јадење, додадете го во супа или како прилог.

    Пакување: околу 450 g

  • Пиле по Птујско

    Пиле со отстранети дробови и со додаток на маринада, со која може да го создадете познатиот Птујски вкус на пилешко месо.

    Алергени: соја, семе од синап
    Пакување: околу 1500 g

  • Словенско Пиле

    Словенско Пилее e многу популарно пиле, одговара за сечиј вкус и за секој ден. Тоа е помало од домашното пиле и од пилето по Птујско и затоа се приготвува побрзо.

    Пакување: околу 1240 g

Мисиркино месо

  • Мисиркини Медаљони

    Мисиркина плешка без коски и кожа, исечено на стекови. Зачинете, испржете и послужете со сос според вашиот вкус.

    Пакување: 400 g

  • Копани од мисирка

    Копаните од мисирка се долниот дел од нозете. Мисиркиното месо има малку масти и е богато со хранливи материи. Совршено за готвење на празници и свечености.

    Пакување: 400 g

Замрзнато пилешко месо

  • Крупно пиле

    ПП Пилето е погодно за печење во рерна и топлотека. Зачинете и испечете.

    Пакување: 1600 - 1750 g

  • Ситно Пиле

    ПП Пилето е многу популарно пиле, одговара за сечиј вкус и за секој ден. Тоа е помало и затоа се приготвува побрзо.

    Пакување: 1000 - 1500 g

  • Пилешки копан со надкопан

    Целите пилешки копани ги имаат горниот и долниот дел од ногата. Совршени за оние кои претпочитаат помалку масни делови месо. Зачинете и згответе.

    Пакување: 800 g, околу 1000 g и рефус

  • Пилешки копан

    Пилешките копани се долниот дел од пилешките нозе. Совршени за оние кои претпочитаат помалку масни делови месо. Зачинете и згответе.

    Пакување: 800 g, околу 1000 g

  • Пилешки надкопан

    Пилешките надкопани се горните делови од пилешките нозе. Постојат три различни видови: пилешки надкопани со кожа и коски, без кожа, како и без коски и без кожа.

    Пакување: околу 1000 g и рефус

  • Пилешки крилца без врвови

    На рафтовите може да најдете цели пилешки крилца без врвови. За лесен и здрав семеен ручек.

    Пакување: околу 1000 g

  • Пилешко филе

    На рафтовите може да најдете еден вид на пилешко филе: пилешко филе стек

    Пакување: 400 g, 800 g, околу 1000 g и рефус околу 5000 g

  • Пилешки црн дроб, срца и слезенки

    Пилешки црн дроб, срца и слезенки. Пригответе го во сос како главно јадење, додадете го во супа или како прилог

    Пакување: околу 500 g