Пилешки гради со чаден кашкавал и диња

Воодушевете ги гостите со оваа едноставна закуска која ќе ги изненади со сочниот фил од чаден кашкавал и диња внатре и со дрвена штипка однадвор.

  • Време за приготвување 20 min

  • Ниво на сложеност Лесно

  • Тип Нова Година

Состојки

Пилешки гради
чаден кашкавал
диња

Исечете ги пилешките гради на тенки парчиња и отсечете ги рабовите. Исечете го чадениот кашкавал и дињата на ленти долги колку парчињата месо.  Ставете по една лента кашкавал и диња во средината на парчињата месо. Ако е потребно, скратете ги двата краја на месото. Краевите превиткајте ги, израмнете ги и фатете ги со штипка.