Суви сливи обвиткани во чадени пилешки гради

Храната на чепкалки е секогаш практична и забавна закуска. Дозволете и на вашата фантазија да процвета. Пробајте го овој рецепт со чадени пилешки гради, кашкавал едамер и сливи.

  • Време за приготвување 15 min

  • Ниво на сложеност Лесно

  • Тип Нова Година

Состојки

Чадени пилешки гради, исечени на текни парчиња
Суви сливи без семка
Кашкавал едамер, исечен на подебели правоаголници
Ротквици, исечени на тркалца

Завиткајте ги сувите сливи во тенки ленти од чадени пилешки гради. Ставете ги на правоаголниците од кашкавал, покријте ги со тркалцата ротквица и набодете ги на чепкалка.

Сечени чадени пилешки гради